04 April 2014

SAYA DAH ANAK DARA!


assalammualaikum wbt...

tajuk post tak hengat!
haha..

akhirnya...
naturally.. i wait for 10 years!! yes... 10 freaking years!
with medication, it was 3 years back!



while others hate it... i'm loving it!

syukur alhamdullilah... no medication... datang secara natural...
apa pendapat korang... terus berusaha for 2nd baby or tunggu at least 3 mths?
drop ur comment yer!

selamat berhujung minggu!

p/s: i feel so weird. lol!

20 March 2014

LELAKI...


assalammualaikum wbt...

situasi..
isteri bekerja membantu suami..
dalam masa yg sama menguruskan anak...
menguruskan rumah...
segala dilakukan supaya suami tak terbeban...
akhirnya.. ditinggalkan...

situasi..
isteri bekerja dari rumah..
berkorban.. meninggalkan segala kemewahan kerja..
demi suami.. demi anak.. demi keluarga...
supaya semua depan mata..
supaya semua terurus..
akhirnya... diduakan...

situasi...
isteri tak berkerja..
keluarga ada nama..
cantik.. mampu memberikan zuriat...
tiada cacat cela...
akhirnya... dibiarkan...

lelaki...
sebenarnya.. apa yg kau nak?

18 March 2014

RUN MAMA RUN!!


assalammualaikum wbt...

i WAS a runner masa sekolah..
short distance...
cita2 masa tu nak jadi pelari terpantas...
masuk sekolah menengah.. HAMPEH!
LOL!

tetiba... perasaan nak berlari dtg balik...
ni semua lita punya pasal!
hahaha...
so.. i registered for my first 10km..
mak nebes ko malam sebelum tu...
gie toilet ntah brapa kali...
nebes mcm nak kawin.. haha...


runner kit



jam 6.30am

yeah... bernapas dah macam kuda masa nie.. haha...
pic credit to running malaysia FB



#after10km
i burned 800+ calories..
so i deserved this yummy maggi goreng wt telur goyang okeh!! 
LOL!! 


running mamas!! 

not a good record.
it took me 2hours to finish 10km..
lari jalan lari jalan...
and all that time i was thinking...
awat la ko amik 10km mie oiiii!!
aku rasa mcm... ALLAH! kenapa jauh sgt...

next run..?
waiting for standard chartered, adidas & registered for Penang Bridge!!
weeehooo...!!

wish me all the best frens!!

ta ta..

18 February 2014

PRELOVED - ROCKPORT BY ADIDAS


Assalammualaikum wbt..


barang baik nak jual nie...
aku beli rm200 lebih...
tahun lepas..
tak muat dah.. hehe

nak jual rege murah punya..

RM50 shj.. tambah RM7 utk poslaju..

email: mimie1678atgmaildotcom

thanks! 

12 February 2014

MY NEW LOVE!!


Body Combat!! 




Melaka..!! peace yaww!! 


letak gambar nie motif??
hahaha...
perasaan aku mcm nie la sekarang...
nak tumbuk org...
seyes nak menumbuk...
u dont wanna mess wt me now..!

06 February 2014

#sambalpedas


assalammualaikum wbt...

holla!!

alahai.... ada lagi ke org baca blog i olls nie.. haha...
bz noks!

dengan YN yg dah masuk tahap 2 nie..
hari2 ada aktiviti petang...
bebetul hari jumaat jer aku relax sikit...
klu tidak naik kebas kaki drive...
semoga burn segala kalori.. haha...

so... how's ur eat clean & workout progress...?
for me alhamdullilah...
aku sekarang nie nak maintain punya pasal..
join jomkurus1malaysia by kevin zahri...
saja tambah kengkawan nak kurus kat melaka nie...
bertambahla member2 nak workout sesama...
or else buhsan je sensorang kat melaka kan...

ha... aku nak citer sikit nie...
bebenaunya aku ada tambah sikit meniaga produk baru nie...
bolehla dikatakan sambal eatclean...
sebabnya aku takda pki processed foods...
semua natural sources...
dan yg penting PEDAS!
korang taula kan... makanan eatclean nie kengkdg cam tokleh blah...
so aku lotak sambalpedas ni dalam salad...
hamik ko... 2 mangkuk aku bedal... hahaha...

sambalpedas ni ko leh gak makan gitu jer...
or ko nak buat nasi goreng ka... tomyam ka...
eh memacamla ko boleh ekjas sendiri...
tapi... ko gaul ngn nasi panas2.. letak kicap.. telur mata...
fuh... 2 pinggan beb!! haha...
ok.. dah tak eatclean pulak kan... kekekeke...


hah... korang tengok kaler pun boleh agak pedas melahar dia camna kan...
hahahaha...

so, marilah try... memang kompom korang terngiang2 kepedasan kesedapannya...
korang sms/whatsapps jer no tu... 

okeh? nanti aku compilekan testimoni letak kat sini... hehe...

ta ta.. 

20 December 2013

OH HOI!!


Assalammualaikum wbt...

Lama giler tinggal blog nie..
Mmg takda masa sungguh...
Lappy pulak buat hal...

Ada lagi tak yg singgah blog aku ni?
haha...

Progress #mimienakkurussihat alhamdullilah...
Pagi tadi timbang.. 82.5kg..
Mcm tak caya jer...

i started this journey wt 96 to 97 kgs...
bapak berat kan.. haha...

aku pernah gak cecah 100kg...
masa preknen dan tak preknen...
pants MN aku pki selamba je...
haha...
senang.. save duit..
beli satu seluar share 2 org.. haha...

it is not easy friends...
memang seksa...
tapi apa yg ko dapat lepas tu...
ko mmg rasa berbaloi sangat...



alhamdullilah alhamdullilah alhamdullilah...

kalau aku boleh, korang pun boleh!

salam hari jumaat. :-)

 

Copyright © mimie-the-WAHM. Designed by Whitey Mommy